A szerelem 


Csak a bolondok tudják, mi a szerelem, mert a szerelem egyfajta őrület.

szerelem bolond kapcsolat érzelem

Szerelemmel kapcsolatos érdekes elméleteket hallhattok a videóban, de sajnos a legbölcsebb gondolat hiányzik belőle: "Mert ha nem szeretsz, hát én szeretlek, és ha én szeretlek, jóóóóól vigyázz!"

 0
Tovább

Tükröm,tükröm

Az önismeret olyan önmagunkra irányuló lelki folyamat, mely során feltárhatod képességeidet, motivációdat, félelmeidet, indítékaidat, berögzült gondolataidat és szokásaidat és mindezek együttes működését és hatását önmagadra, társas kapcsolataidra és az egész életedre.

önismeret tükör kisérlet teszt ki vagy te?

Az önismeret együtt jár a készségfejlesztéssel. Ugyanis jó esetben (és a Benzaiten Tréning foglalkozásain erre törekszünk maximálisan) olyan információhoz jutsz magaddal kapcsolatban, hogy egyszerűen képtelen vagy úgy folytatni az életedet, mint eddig. Az új látásmód önmagadról új viselkedést, új szokásokat, új helyzetkezelési módszereket von maga után, viszont ezeket az új készségeket el kell sajátítani ahhoz, hogy működjenek. Ráadásul mivel Te változol, ezért a környezeted is fog, különösen az irányodba, és az ehhez való alkalmazkodáshoz bizony elkél a segítség.


 

 0
Tovább

Mi fán terem az EQ?​TESZTELJÜNK!

érzelmi intelligencia teszt EQ önismeret


A tesztet egy neves brit pszichológus Pip Wil­son alkotta meg, hogy a diákok tanulási problémáit tanulmányozhassa. Később azonban ki­de­rült, hogy a felnőttek ese­té­ben is kiválóan alkalmazható. Ez a teszt abban segít, hogy hol állsz az EQ – az érzelmi intelligencia – szintjén. Megmutathatja azt, hogy hol vagy jelen pillanatban és mennyire fejlett az érzelmi intelligenciád.

A teszt menete:

Kérlek vedd szemügyre ezt a fát az emberkékkel.

Válassz megadnak 2 figurát.

Miután ez megtörtént írd le az emberkék számát egy papírra.

Ezt csak a tudatosítás kedvéért kell megtenned.

Végül az eredményeket és elemzéseket

itt töltheted le :

Eredmények

Ha meg vannak az “embereid”, akkor ha van kedved küld el nekünk üzenetben
vagy keress meg minket Facebookon.

Jó szórakozást kívánunk!

 0
Tovább

Mint a Guinness 

Éjjel -nappal találkozunk reklámokkal. Néha már azon lepődünk meg, hogy ha nem jön velünk szembe valami termék, amit ránk akarnak sózni. Modern világunkban a reklámok gyakran terhet jelentenek, azonban a reklámkészítők kezdik felismerni, hogy a tolakodó, hivalkodó módszerek egyre kevesebb ideig és egyre kevésbé térülnek meg.Ezért inkább a humorra és az ötletességre építenek.

reklámpszichológia kutya sör kreatív

Mint ez a Guinness reklám

 0
Tovább

Együtt élni pontosan szépen

Amióta őseink két lábra álltak, sőt, már előtte is, azóta társas lények vagyunk: nincs, nem lesz és soha nem volt olyan kor az emberiség történelmében, amikor egyedül képes lett volna az ember túlélni. Ennek ellenére érdekes fordulatot vett a világ: az egyéni érdekek fontosabbakká váltak a közösségi értékeknél, az interperszonális kapcsolatok felszínessé váltak, a családi kötelékek gyengülnek, az egymás iránti együttérzés pedig már szinte nyomokban sem mutatható ki. ellentmondó üzenetek tömkelegével bombáznak minket születésünktől kezdve: légy egyedi, vezető, világmegváltó, de maradj csendben, állj be a sorba és gondolkodás nélkül kövesd a tömeget.
 

Meg kell találni azt a bizonyos, oly sok bölcs által emlegetett középutat, ami kölcsönös felelősségvállalást jelent: az egyén a közösség értékeiért, céljaiért küzd azáltal, hogy jobbá válik; a közösség azáltal épül és erősödik, hogy támogatja az egyéneket az előrejutásban.
 

A közösség érdekeit szem előtt tartani egyet jelent a legkisebb „egység”, az egyén jóllétével: ha ő elágedett, akkor motivált és lojális marad a közösséghez. Ezért elengedhetetlen az egyének szükségleteinek, vágyainak feltárása, támogatása, hogy az ő önmegvalósításukon keresztül a közösség, cég vagy csapat magabiztosan haladjon az általuk kijelölt cél felé. Ugyanakkor a csoport, munkahely, baráti társaság tagjainak is fel kell hívni a figyelmét a felelősségvállalás fontosságára: ha jól akarják érezni magukat egy adott közösségben, ha haladni szeretnének céljuk felé, akkor a közösség iránti együttérzéssel, önös érdekeik feladásával érhetik ezt csak el. Az ÉN érzését fel kell hogy váltsa a MI érzése, hiszen egyedül nem jutunk előre, ha meg csak önmagunkért cselekszünk, nem leszünk boldogok.

cspatépítés társaság időtöltés

Számos szerepet betöltünk életünk során (általában többet egyszerre), és mindegyik szerepünk egy adott közösséghez  kötődik. Ahhoz, hogy egyénként fejlődni tudjunk, szem előtt kell tartanunk a közösséggel való kapcsolatunkat, és el kell követnünk mindent, hogy mind önmagunkat, mind a csoportot, amiben működünk jobbá tegyük.

A csapatépítés mindkét célt szolgálja,
érdemes kipróbálni és esélyt adni neki!

 0
Tovább

Benzaiten Tréning

blogavatar

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

Utolsó kommentek

Reblog