Családban élni a lehető legjobb dolog, mai történhet velünk. A szeretet, az odafigyelés és az egymás támogatása - feltétel nélkül - segít minket a külvilágban való boldogulásban. Viszont mi történik akkor, ha ez az harmonikus állapot felborul és nem értjük, hogy miért. A szüleink - bármelyikük bele kerülhet ilyen helyzetbe -  vagy gyermekünk árnyéka lesz önmagának és a személyiségétől teljesen eltérő módon kezd viselkedni. A rossz hangulat szépen lassan mindenkire  átragad, de miért is történik mindez?

család

Elképzelhető, hogy a munkahelyi vagy iskolai stressz az oka? Vagy talán valami súlyosabb?

család
Lehet elképzelhetetlennek tűnik, de az ilyen viselkedésnek a hátterében összefüggő probléma állhat. Mikor azt látjuk, hogy valaki konkrétan fáradékonnyá, betegessé ,visszahúzódóvá - vagy pont az ellenkezőjévé türelmetlenné és dühössé válik-  de még az is előfordulhat, hogy a szorongás tüneteit vesszük észre rajta, akkor a probléma igaz súlyos, de nem megoldhatatlan. Főleg, ha ezek a tünetek gyakran a  munka vagy a suli után jönnek elő - vagy affelé menet - el kéne gondolkodnunk rajta, hogy mi történik családtagjainkkal ott, ahova nem követhetjük őket. Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Az, hogy ezekben a szituációkban hogyan cselekszünk, függ attól is, hogyan tudunk megküzdeni az adott helyzettel, mennyire bízunk önmagunkban, saját erőnkben, saját döntéseink helyességében.

család

A munkahelyünkön vagy az  iskolánkban -minő véletlen- emberekkel dolgozunk, tanulunk együtt, és jobb esetben van annyira nyílt és kompromisszumra törekvő a csapat, hogy probléma esetén a megoldásra törekedjenek.  Abban a helyzetben, mikor nincs egy ilyen erős közösség - vagy jó és harmonikus viszony - a csoport úgy vezeti le az önmagával és a munkahellyel/iskolával kapcsolatos elégedetlenségét, hogy finoman szólva verbálisan és mentálisan is  egymásnak esnek. A lelki terror kihat a családunkra, barátainkra és az egész életünket megkeseríti. A szándékos és ismételt bántó viselkedés azt a célt szolgálja, hogy az adott személyt, akit kinéztek maguknak  kontroll alatt tartsák. A mobbing nem vállogat. Ha a megalázás és lelki terror legalább hat hónapon keresztül heti egy alkalommal minimum megtörténik, az már egy komoly ok, hogy segítséget kérjünk vagy bevonjunk egy külső személyt a probléma megoldására.

Ahhoz, hogy megértsük a mobbing  működését egy két dolgot tisztázni kell a hátterével kapcsolatban. Mint mindig, itt is az alapokkal van a legnagyobb probléma. Az ilyen hangulatú "közösségben" ahelyett, hogy átgondolnák, min tudnának változtatni, hogy helyzetük jobb legyen, pont az ellenkezőjét teszik.  Egyszerűen csak  tovább nehezítik ezt az állapotot  azzal, hogy egymást bántják, piszkálják és hozzák megalázó helyzetbe. 

család

Ez a negatív hangulat még jobban szétzilálja a csapatot... A mobbing alattomos és kész. Céltáblává szinte mindenki válhat, függetlenül, hogy nő vagy férfi, gyerek vagy - lehet meglepetésként hangzik - tanár. Az igaz, hogy nők és a gyerekek - főleg a vissazhúzódóak, bizonytalanok és gyenge fizikummal rendelkezők - ilyen szempontból veszélyeztettebb csoportja a társadalomnak, de egy férfi aki egyedül neveli a gyerekét vagy egzisztenciális problémával küzd, ugyanúgy válhat munkahelyi terror áldozatává , mint egy nő. Ennek a magatartásformának  szimpla és primitív célja van. Kiközösíteni, megalázni, tönkretenni, kikészíteni viselkedésükkel a másik embert. Nem is hinnénk milyen könnyű ezt megvalósítani. Előfordulhat, hogy gúnyos megjegyzéseket tesznek a ruhájára, megjelenésére csak félig suttogva és alaposan  végig mérik. Rosszindulatú pletykát terjesztenek róla - sajnos ez nem fog kimenni a divatból - és nem beszélnek vele,  csak alap dolgokról - esetleg hozzá se szólnak.

család

Az is problémát jelent, ha folyamatosan félbeszakítják, leüvöltik a fejét, fenyegetik és állandóan kritizálják. Viszont az is megtörténhet, hogy magában a munkában akadályozzák. Nem adnak át üzeneteket, eltüntetnek iratokat  vagy  megígérik, hogy segítenek, de hírtelen, amikor szükség lenne a támogatásra, amnéziások lesznek

család

A folyamatos zaklatás vagy munkahelyi terror fásultságot, közönyt és elfojtott dühöt eredményez. Fizikai szinten  is negatív változások keletkeznek, amiről először  nem is gondolnánk, hogy a mobbing az alapja. A mobbing miatt  sokszor lesznek betegek az emberek és nehezen gyógyulnak ki a különböző betegségekből. 

Mit tehetünk ?

Nincs mit szépíteni, léteznek olyan emberek, akiknek az a jó, ha a másiknak rossz vagy árt neki. Az ilyen emberek bármire képesek. Azt viszont tudnunk  kell, hogy ez csak akkor működik, ha ehhez a másik fél is aktív partner. Magyarán beszáll játszmába. A játszma viszont azonnal működésképtelenné válik, ha a szenvedőnek kipécézett fél nem a másik elképzeléseinek megfelelően reagál, hanem meg tudja védeni magát, ki tud állni önmagáért.

család

Nem sérül lelkileg ebben a folyamatban, mert a belső ereje - az önbizalma - egy tökéletes védelmi rendszert képez közte és a támadó fél között.  Ilyenkor gellert kap a provokátor törekvése, hiszen nem az történik, amit ő elképzelt. Nem sikerült  kiszolgáltatottá tenni és lealacsonyítani a másik embert, akit kinézett magána. Ugyanis áldozata képes volt megfordítani a játszma menetét. Az asszertivitás elsajátítása már hozzá segít a mobbing legyőzéséhez. A belső harmónia elérése érdekében figyelembe kell venni, hogy mi által jutunk közelebb céljainkhoz. Azonban célválasztásunk, valamint az ahhoz vezető úton tanúsított cselekedeteink (legyenek azok tettek, szavak vagy gondolatok) mindig minden esetben kihatnak a környezetünkre, embertársainkra, és a következmények által pedig visszahat ránk is. Mindegy, hogy hagyjuk magunkat eltiporni vagy mások jogait söpörjük félre, előbb-utóbb szenvedni fogunk helytelen viselkedésünk miatt.

család

Az asszertív viselkedés az arany középút a behódoló, alárendelt magatartásforma és a fenyegető agresszivitás között. Az asszertivitás által csökken a belső feszültség és az emberek közötti konfliktus, hiszen olyan közösség alakul ki általa, ahol értékesnek érzed magad, ahol megoszthatod érzéseidet, gondolataidat, vágyaidat, félelmeidet és nemtetszésedet, illetve ahol a felesleges játszmák helyett a célokra fordíthatod az energiádat.

család

Fontos, hogy különbséget tegyünk mobbing és a munkahelyi kritika vagy iskolai bírálat között.Minden munkahelyen lehetőség van alkotó vitára, teljesítményértékelésre, az elvégzett munka minősítésére. Ha év végén a főnök bírálja a teljesítményünket az kellemetlen ugyan, de még nem jelenti, hogy pszichoterror alá kerültünk. Viszont, ha mégis fennáll ez a veszély, hogy a  munkahelyi mobbing (zaklatás, terror)  teret nyer egy közösség fölött, akkor a feltárására és megoldására, valamint a kollégák közötti konfliktusok kezelésére kell helyezni a hangsúlyt.  Egy külső személy könnyebben és világosabban rálát a probléma gyökerére, pártatlanul tudja megoldani azt úgy, hogy mindegyik fél nyerjen vele.