Az energia nem vész el csak átalakul.

Ezt megtanuljuk fizika órán és konstantáljuk : igen, ez így van, és tovább nem gondolkodunk rajta.


Talán abban az estben jut újra eszünkbe, mikor egy nagyon megterhelő időszak után - ami lehet munka,      életszakasz - ágynak esünk.  A tapasztalat azt mutatja, ha sokat kiveszünk magunkból és ha huzamosabb ideig negatív hatás ér minket, akkor hajlamosabbak vagyunk összeszedni valamilyen csúnya nyavalyát. Lehet ez valamilyen fertőzés, megfázás és más krónikus eredetű szervi megbetegedéseket is produkálhatunk.
 
A torokfájás és légúti megbetegedések, a gyomorbántalmak mutathatnak arra, hogy mostanában túl sok    stressz ért minket, sok elfojtott és ki nem mondott problémánk lehet. Kihívásokkal -jókkal és rosszakkal- folyamatosan találkozni fogunk életünk során. Talán az utóbbival többször mint szeretnénk, de bizonyos módszerek és eszközök jóvoltából megtanulhatjuk kezelni a negatív hatásokat. A pihenés és az önmagunkra fordított idő természetes pajzsként véd meg minket a betegségektől. Rengeteg lehetőség van, ami feltölthet és kiszakít a napi rutinból. Menj, sétálj egyet, hívd át a barátaidat egy kis kártyapartira. Viszont  ha egy kis olvasáshoz magányra van szükséged, akkor élj a lehetőséggel,  és ne foglalkoztasson más problémája.

A megelőzésre rengeteg alternatív opció van. Gondoltad volna, hogy a kristályok segíthetnek?

Az ásványokat és a kristályokat az emberiség az idők kezdete óta használja ilyen vagy olyan formában, így a gyógyításban is. A kristályok és ásványok nem a konkrét gyógyításban tevékenyek - tehát, ha tüdőgyulladásunk van, akkor nem elég az ametiszt számunkra-, hanem kiegészítő alternatív kezelésként lehet alkalmazni azokat.

 

A kristályok az univerzum szilárd alapjai


A kristályok anyagszerkezete a legstabilabb az egész univerzumban. Miután felveszik szilárd formájukat, ebből       az alapvető rendezettségnek köszönhetően energiával töltődnek fel. Az atomszerkezetük stabilitásából kiindulva, szinte ellent tudnak a külső energia hatásoknak. Például, ha a kristály nyomás alá kerül, akkor elektromos töltés  formájában leadja az energia fölösleget. Fordítva is igaz ez a folyamat. Elektromos töltés esetén a kristály szerkezete kitágul, hogy felvehesse az energia többletet.

A kristályok azért képesek ilyen rugalmasan kezelni energia felvevését és leadását, mert a legrendezettebbek    és a legegyszerűbbek az egész világon. Az alternatív gyógyászok szerint ez a két tulajdonság az, amely a rend (gyógyulás) irányába tereli a kaotikus állapotot (betegség). A kristálygyógyászok úgy tartják, hogy az emberi test dinamikusan összehangolódik a kristályok rezgésével. Ezek a csodás szerkezetű kincsek hatékonyak tudnak lenni   az emberi lélek megnyugtatásában és a fizikai problémák enyhítésében. A kvarckristályok régóta szereplői  számos kultúra gyógyítási módszereinek. Előszeretettel használták gyógyításra a türkizt, az obszidiánt, a jádét vagy az előbb említett kvarckristályt is.  Tibetben még mindig helyeznek gyógyító köveket a betegek testére.
A kristályokat és köveket a testen található 7 főcsakrára helyezik.
A kristályokat arra használják, hogy a felerősítsék a test energia-és rezgésszintjét.Tehát nem a betegség közvetlen gyógyítása a cél, hanem a beteg megtámogatása. A gyógyító kristályokat rehabilitációra is alkalmazzák, főleg akkor, ha valakinek valamilyen krónikus betegsége van. Úgy tartják, hogy vannak a kristályok, amiket a beteg maga választhat ki - mondhatni az övéi lesznek- és azoknak sokkal erősebb hatásuk van, mert az illető megérezte azt, amire neki szüksége van.

Orvosi felhasználás:

Nem is gondolnánk, hogy mennyi gyógyszer alapanyag valamilyen kristály! Sőt!

Orvosi segédeszközökhöz és használati tárgyakhoz is használják őket. A gipsz egyik alapanyag a szelenit, amely nagyon könnyű szerkezetű kristály. A szelenit sós tavak és ősi óceánok elpárolgása nyomán keletkezett. Ez a puha morzsálható anyag égetett gipsz formájában olyan szilárd, hogy képes a helyükön tartani az eltört csontokat, addig amíg azok össze nem forrnak.


3 kristály és holdkő

A hegyikristály

A hegyikristály az egyik legjobban elterjedt és ismert gyógyító kristály. Évezredek óta gyógyítanak vele. Az ókori görögök úgy hitték, hogy a hegyikristály egy olyan szinten megfagyott víz, amely sohasem olvad fel. A kristály víztiszta, ezért nevezték el Krüsztallosznak, azaz jégnek. Igazából innen ered a kristály elnevezés is.  Elsősorban betegségek kialakulásának feltérképezéséhez használják. A test valamennyi részéhez lehet használni. Nyugtató hatású, segít elűzni az ártó gondolatokat és egyben felerősíti más kristályok erejét.

A réz

A réz kristályos formában ritka, ezért hidrotermás vagy másodlagos hidrotermás technikával nyerik ki. 8000 ezer évvel ezelőtt már tulajdonítottak neki gyógyító képességet. Leggyakrabban az ízületi, illetve reumatikus gyulladásos területet kezelik a rézzel. Kiváló vezető, ezért a testre is gyakorol ilyen hatást. Erősíti az idegrendszert és az agy működését.

A borostyánkő

A borostyánkő igazi különlegesség. A földtörténeti harmadiőszakban keletkezett, körülbelül 50-60 millió évvel ezelőtt. A borostyánkő tulajdonképpen az ebben az időszakban élt tűlevelű fák megkövesedett gyantája. Évmilliókkal később az erózió miatt a borostyánkövek elsodródtak a folyókon át a tengerekbe, ahol végül a tengerpart fövenye adta meg végső formájukat. Mivel alkoholban jól oldódó ásványról van szó, ezért régen belefőzték az orvosságos italokba.  A borostyánkő is elektromos töltésű és ezért jó hatása van az idegrendszerre. Oldja a szorongást, tisztává teszi a gondolatokat. Alkalmas méregtelenítésre és a depresszió kezelésére is.  

A holdkő

A női oldalhoz sorolják. Külleme és kisugárzása a férfiakat kevésbé érinti meg. A hormonháztartással közvetlenül vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével.  

Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák. Ajánlott azoknak, akiknek fájdalmas menstruációjuk van, ilyenkor a ciklus előtt öt nappal vegyék magukhoz. Mivel a holdkő szabályozza a hormonháztartást, elősegíti a petefészek ösztrogén- és tesztoszterontermelését. Nemcsak azoknak segít, akiknek rendszertelen a havi vérzése, hanem a változókorú nők is bizalommal fordulhatnak hozzá, ilyen esetben ajánlott az összes mirigyre holdkövet tenni, hatásos lápisz lazulival együtt is. Harmonizálja a női szervek működését, nemcsak  terméketlenségnél gyógyít, hanem a terhesség ideje alatt is elősegíti a tejképzést, megkönnyíti a szülést és az azt követő időszakot.

Hatással van a nyirokrendszerre és a pajzsmirigyre is.
Támogatja a vér tápanyagellátását, az emésztést és a       hasi-  és gyomorpanaszoknál, gyomorfekélynél fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Alkalmazhatjuk a rákos betegségek kezdeti állapotánál és  ajánlott a Hold hatására kiváltott betegségekre is (holdkórosság, asztma, epilepszia).  A holdkő képes megnyugtatni felzaklatott elménket és megvéd az irracionális félelmektől és szorongástól. Tellihold és Újhold idején sokan panaszkodnak alvási zavarokra,ilyenkor egy holdkövet ajánlott a párna alá tenni, hogy békés és nyugodt alvás érdekében.  Az éjszaka a tudattalan ideje, a holdkő segít, hogy felismerjük tudattalanunk üzenetét. Emlékeztet álmunkra, megmutatja érzelmi konfliktusainkat. Nem csak a belső fejlődésünket segíti, hanem erősíti az intuiciónkat is. 

A Holdat jelképezi: érzékennyé, érzővé tesz, titkos
fényével felszínre hozza az elnyomott érzelmeinket.

  

A holdköves ékszereket, hordjuk ezüsttel. Az ezüst felerősíti az erejét, tiszta fémes lényegével.

Ahogy látható a kövekben rejtett évmilliós energiák jó hatással vannak a szervezetünkre. Támogatnak fizikai és lelki szinten is.  Az ásványok birodalma - amelynek a kristályok a részei- alkotják valamennyi földi anyagnak. Szépségük, tisztaságuk és harmonikus felépítésük, támogatják és segítik az emberi szervezetet. Testileg és lelkileg egyaránt. Merjünk velük élni!