A felnőtt életnek számos nem túl kényelmes pontja van, de felvértezhetjük magunkat a nehézségekkel szembe ha humorral tekintünk rájuk. Hányszor megfogadtuk már, hogy holnap teljesen másképp állunk hozzá: problémáinkhoz, feladatainkhoz és egybe az  egész életünkhöz.

másnap

A hétköznapi kötelező feladataink szinte eltiporják a motivációnkat, de némi humorral segíthetünk ezen.

Nézzük meg, hogy valójában mit is teszünk magunkkal, pontosabban hogyan viszonyulunk a testünk és szellemünk kapcsolatához.


másnap

másnap


Az őszinteség nem mindig a hosszú élet záloga, de a nehézségek elutasítása sem az.

másnap

Szinte kötelezővé vált , hogy a közösségi oldalainkon, hétfőutálatunkról és felkelésiszonyunkról adunk egy      mini tudósítást. Mindennapjaink sok nehézséget és megoldásra váró feladatot állítanak elénk, de két fontos tulajdonsággal az erővel és a rugalmassággal segíthetünk magunkon. Az erő adja azt a tartást, amire bármilyen szituációban támaszkodhatunk, amitől képesek leszünk felelősséget vállalni az életünkért, míg a rugalmasság által tudunk alkalmazkodni az élet talán legnehezebben elfogadható aspektusához: mindig minden változik, semmi sem állandó.

De segíthet még egy kis reggeli  külső motiváció is.

másnap


Együtt élni csak pontosan, szépen…

Amióta őseink két lábra álltak, sőt, már előtte is, azóta társas lények vagyunk: nincs, nem lesz és soha nem volt olyan kor az emberiség történelmében, amikor egyedül képes lett volna az ember túlélni. Ez a gondolkodásmód aztán rányomja a bélyegét a munkahelyi légkörre, a családon belüli kapcsolatokra és a barátságok alakulására is, hiszen azt is szeretnénk, ha elfogadnának minket és a közösség hasznos tagjává válnánk. Barátokat szerezni felnőttként - igaz ez személyiségfüggő - nem egyszerű,valakinek nagyon nehéz. Íme 3 tipp hogyan célszerű új barátokat szerezni,persze mindenki a saját maga felelősségére próbálja ki.

másnap

másnap

másnap

A kiégés folyamatos érzelmi megterhelések és stressz nyomán kialakuló testi, lelki és mentális kimerülés. Bár korábban úgy gondolták, hogy ez csak a segítő szakmában dolgozókat érinti, a mi teljesítményorientált, felgyorsult és folyamatos elvárásokat támasztó világunkban kiégés bármilyen területen tevékenykedő embert érinthet.


A burn-outnak súlyos egészségromboló hatása van, nemcsak testi, de lelki/mentális betegségek kialakulásához is vezethet, melyek kezelése komoly harcot jelent, hiszen egy krónikussá vált depresszióból, pánikbetegségből, vagy szerfüggőségből nem kis idő kilábalni. Ezért érdemes néha megállni és nem folyamatosan a teljesítésre koncentrálni. 

másnapNem könnyű, de feltöltődésünket ne versenyként fogjuk fel. Ne mi akarjunk lenni a legjobb meditáló, a legjobb önfejlesztő vagy diétázó, mert ha  így teszünk paradoxonná válik egész igyekezetünk.

másnap

másnap

Most nézzünk mélyen magunkba: mi történik akkor, ha rendezni szeretnék életünk mozaik darabkáit? Nem is olyan könnyű igaz?

De becsapni magunkat kifejezetten egyszerű…

másnapSzilárdabb jellem kell ahhoz, hogy visszavonjunk egy téves nézetet, mint ahhoz, hogy megvédjük.

másnap

másnapMinden amit teszünk, mondunk, minden eddigi sikerünk és kudarcunk hozzájárult ahhoz, akik most vagyunk. Mivel a személyiségünk sem egysíkú, ezért az önismeret is számos oldalról közelíthető meg. Az önkitöltős kérdőívek megmutatják, hogy mit gondolsz magadról egy adott területet tekintve. Ezek nem mindig fedik a valóságot, hiszen amit Te gondolsz magadról az nem biztos, hogy tényleg úgy van, vagy a környezeted is így látja, de ettől függetlenül érdekes és hasznos visszajelzésként szolgál. Szakértővel való beszélgetés sok mindenre fényt derít, még ha nem is merültök alá lelked legmélyebb bugyraiba.

Hogyan viselkedsz, mikor idegennek kell megnyílnod? Hogyan mutatod be magad? Milyen témákat hozol fel egy ilyen szituációban? Viselkedésed alapján a szakértő fontos következtetések levonása és visszajelzések által életed legtanulságosabb tükrévé válhat. A probléma sokszor az, hogy viselkedésünk nem érték vezéreltek, és nem szolgálják, sőt, gyakran akadályozzák céljainkat. Tudatos vezetés elsajátításával  - akár segítséggel is  - megtanulható erősségeink kihasználása , a lehetőségek felismerése és kiaknázása , és az hogyan éljünk pozitív értékeik által.

(Az eredeti képregény - egyben a forrásunk- a Owlturd Comix szellemi terméke amit , eredeti nyelven ezen a linken  olvashattok. )