A reggel egy új kezdet első pillanata

Nem gondolná az ember, hogy a reggeli rutin megtörésével mennyi jó dolgot adhat önmagának.

A reggel - függetlenül attól, hogy valaki inkább "pacsirta" vagy "bagoly" jellem - az egyik legfontosabb napszak.
Ekkor kezdődik minden és meghatározza egész napunkat.

Ha becsempészünk a reggeli napsugarakkal együtt az életünkben új rituálékat, akkor még könnyebben fogunk neki kezdeni a napi teendőknek és egyensúlyunk estig ki fog tartani.

1. Fontos, hogy egy kicsit korán keljünk, amíg nem kezdődik el reggeli sürgés-forgás. Ez a pillanat a Tied, így tudod fókuszálni magad az előtted álló kihívásokra. Ez segít elkerülni stresszt, a kapkodást és a szétszórtságot.

2. Vedd észre a szép dolgokat, légy hálás az életedért, szeretteidért!! Kezdd a napot szeretettel és megbocsátással és tedd ezt az életed részévé, rutinná. Ne a panaszok legyenek fontosak, hanem a pozitív dolgok, hiszen érjenek minket bármilyen nehézségek, ha jól figyelünk rájövünk, hogy mindig van miért hálásnak lenni!

A felkelés utáni első pár perc gondolatai kezdődjenek úgy, hogy "Köszönöm".

3. Merd meglepni magadat egy kis önmagaddal töltött idővel, nem kell rögtön pörögni. Szép nyugodtan szentelj figyelmet akár a kávéd illatára, a teád ízére, merengj el a hajnali színeken. Egyszerűen létezz csak pár percet!

 0
Tovább

Semmi stressz csak légy kreatív!

A kreatív gondolkodás és stresszel való megküzdés között szoros összefüggés van. Az élet területén felmerült feszültségek, a szorongás és a teljesítéskényszer, sokszor negatívan hat a kreatív gondolkodásra,de ha megtanuljuk más felé,valamilyen kreatív tevékenységhez csatolni ezeket a gondolatokat,akkor egyszerűbb lesz a megoldást találni a negatív stresszre.

Tudományos megfigyelések alapján a kutatók bebizonyították ( és nem a brit tudósokról van itt szó), hogy a kreatív elmék könnyebben feltalálják magukat az élet számtalan területén.

A következő néhány pont segíthet a stressz átalakításában:

1. A problémáktól való eltávolodás
Érdemes a döntések és a problémák megoldása előtt
elvonulni és több szemszögből megvizsgálni a lehetőségeket, a válaszokat.Tartsd távol magad te is egy kis időre a problémáidtól! Így elérheted, hogy utána más perspektívából lásd a megoldást, és könnyebben dolgozd föl a stresszes helyzeteket

2. Rendszeres testmozgás
A testmozgás fejleszti a fizikai és a szellemi aktivitást. 
A megoldhatatlan problémák esetében, sokszor az aktív testmozgás csodákra képes. Átlagosan 2 órás mérsékelt mozgás után a kreativitást és a az innovatív gondolkodás a mozgás hatására aktívabb lesz. Az agy az aerob mozgás következtében a fokozott oxigén dús vérellátás mellett, fokozott aktivitást ért el, ami a kreatív ötletekhez is jelentősen hozzájárulhat.
 

Persze mindenki a saját vérmérsékletének megfelelő mozgást válasszon.

3. A kreatív, és folyton megújuló gondolkodást azonban életkorunk, környezetünk, nagyban befolyásolja. Az idő haladtával egyes helyzetekben megszokásból cselekszünk és nehezebb kreatívan megoldást találni az új helyzetekre. Erre egy megoldás van: hogy hosszabb távon, a pozitív hozzáállás, a sok pozitív élmény, a szórakozva és élethosszig tartó tanulás, erősíti a kreatív gondolkodást és gyengíti a stressz negatív hatását.

 0
Tovább

Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja

A buddhizmus szerint  nem  létezik különálló Isten vagy istenek,szerintük a tudat átformálásával érhetjük el a megvilágosodást és léphetünk ki az örök körforgásból.Az életből és a halálból.
 

A buddhizmus tulajdonképpen a hinduizmus kérdéseire adja meg a választ.  A hinduizmus "énjéhez" képest a buddhizmus alapjaiban megrengető változást jelentett. A buddhizmus énje nem állandó , mint a hinduk átmanja,hanem változó. Olyan trágyakhoz és eseményekhez kötődik,amelyek maguk is folyamatosan változnak. 

Ez mutatja meg a lényeget is : a világ illúzió,minden változik semmi sem állandó.
 

A teljes élet megalkotásában ezt a meglátást a legjobb követni. Sikerünk vagy kudarcunk csak rajtunk áll,a buddhizmus szerint a karmánk hozza magával életfeladatunkat.

Hogy mi a rossz vagy a jó?

Erre a választ csak tetteinkben és cselekedeteinkben találhatjuk meg. 
 


 

Tibet vallási vezetője szerint :
 

"Végül felébred a vágy, hogy utat találjunk a békéhez, mert minden, ami él, boldogságra vágyik. Mind szeretné megnyerni saját legtisztább lényét." 
 

Itt meg egy kis animáció a fejlődésről és a változás befogadásáról. A boldogságról.


Ha érdekel a kisfilm itt nézheted meg:

https://vimeo.com/42842952

 0
Tovább

Hétfői tragikomédia 

Gondoltuk feldobjuk a hétfő okozta nyomott hangulatot egy rövid, szomorúságról szóló videóval.


 

https://www.youtube.com/watch?v=Z-h5yZk8bi8

 0
Tovább

Benzaiten Tréning

blogavatar

„A valódi tudáshoz nincs rövid út”

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Reblog